0

В нашому інтернет-магазині Ви можете купити пряність орегано подрібненого у фасуванні 100 або 250 г. Виготовлена з натуральної рослинної сировини, вона не містить консервантів, ароматизаторів, барвників та будь-яких хімічних добавок, тому може стати високоякісною ароматною приправою до Ваших найсмачніших страв у закладах харчування або для домашніх кулінарних шедеврів.

Орегано – це ароматна спеція у вигляді висушеної та порубленої зелені орегано або материнки звичайної. Ця багаторічна пряно-ароматична трав'яниста рослина є близьким родичем майорану, але з більш різким та інтенсивним запахом та смаком, тому іноді її навіть називають "диким майораном". Орегано має сильний і водночас тонкий, свіжий, ніжний пряний аромат і гіркуватий, дещо терпкий смак. Не дарма назва цієї рослини перекладається з латини як "прикраса гір". Квіти материнки дуже мальовничо покривають схили пагорбів бузковим килимом і за красою нічим не поступаються лаванді. Орегано росте в горах Середземномор’я, а також в інших областях з теплим кліматом.

Ще в давньогрецьких джерелах рослина згадується як лікарська і дуже корисна. У еллінів і римлян материнка мала, скоріше, символічне значення – вони сприймали ароматну траву як символ радості та щастя, тому вона могла бути типовою прикрасою на святах. Заведено вважати, що для кулінарного використання орегано вперше почали цілеспрямовано вирощувати у Франції у середньовіччі. Сьогодні це типова пряність середземноморської (особливо італійської, грецької, іспанської) та мексиканської кухні. В Італії майже не знайдеться ресторанчиків та піцерій, які б не додавали цю ароматну спецію для приготування соусів для піци чи пасти.

Застосовування орегано

Орегано – універсальна пряність, тому її додають в м’ясні, рибні та овочеві страви, в хлібне та кексове тісто, для приготування маринадів та ароматизації різноманітних алкогольних напоїв. Орегано використовується в приготуванні піци, що забезпечило величезну популярність цієї пряності серед американців та італійців.

Її варто додавати в страву на самому початку приготування, оскільки чим довше триватиме теплова обробка, тим яскравіше розкриється смак і аромат. Материнка добре поєднується з сушеним базиліком, майораном, розмарином, чебрецем та перцями. Дивно гармонійне поєднання є суміші орегано зі свіжим часником. З додаванням сюди рослинної олії, краще оливкової, виходить чудовий маринад для свинини, яловичини, смаженої картоплі.

М'ясо – материнку додають до смаженого, тушкованого і запеченого м'яса. Особливо вдало ця трава поєднується з індичкою та свининою. Орегано входить до складу пряних сумішей для паштетів, начинок з ліверу або м'яса, домашніх ковбас.

Риба – кладеться ця спеція і в рибні страви, з нею готують крабів.

Овочі, гриби – добре пасує до овочів на зразок броколі, картоплі, квасолі. Дуже смачна спеція зі свіжими та в'яленими помідорами. У деяких європейських країнах з материнкою готують страви з печериць, що відрізняються ніжним смаком і ароматом.

• Яйця, молочні продукти – підійде до страв з яєць, омлетів, сиру.

Супи – додає свіжі та виразні нотки овочевим супам.

Випічка, страви з борошна – це невіднятна приправа для всім відомої італійської піци та пасти. З нею готують ароматну начинку для пирогів, яку змішують з сиром, м'ясом, яйцями, роблять запіканки, гарячі бутерброди. З орегано випікають з коржики, пряники, булочки.

Салати – у свіжому та висушеному вигляді спецією приправляють фруктово-ягідні страви, салати. Її ароматом насичують рослинні олії та оцет для салатів.

Соусисмак і аромат орегано відмінно розкривається в соусах і підливах як холодних, так і гарячих. Широко використовується у приготуванні томатних соусів для піци та спагеті.

Маринади – у поєднанні з іншими прянощами орегано може послужити компонентом для маринаду. У Білорусі, на Кавказі материнку додають при солінні огірків і грибів. Застосовується при консервації оливок, каперсів.

Напої – материнку заварюють в чай, що має заспокійливий ефект, використовують для ароматизації різноманітних алкогольних лікерів, вермутів, настоянок, домашнього пива та квасу.

Суміші пряностей – входить до складу деяких сумішей прянощів, наприклад, «Прованських трав». Орегано – обов'язковий компонент знаменитої приправи для чилі.

Користь орегано

Стебла, листя, квіти материнки – справжня вітамінна скарбниця. Рослина багата на ефірні олії (від 0,3 до 1,5%), вітаміни групи В (В1, В2, В6 і В9), бета-каротин (провітамін вітаміну А), аскорбінову кислоту, дубильні речовини, флавоніди, фітонциди, кумарини, фенолкарбонові кислоти, терпени, алкалоїди, жирні олії. В орегано також містяться калій, магній, кальцій, натрій, залізо та цинк. Завдяки високому вмісту вітаміну С пряність має гарну антиоксидантну дію. Ефірні олії рослини містять тимол, карвакрол, сесквітерпени, вільні спирти, фітонциди, які надають орегано пекучий смак та потужну антимікробну активність.

Завдяки такому складу пряність:

  • має антиоксидантні, протизапальні, ранозагоювальні, кровоспинні властивості;
  • має тонізуючі, бактерицидні, дезінфікуючі властивості. Її відхаркувальна дія використовується для лікування кашлю. Ефірні олії, що входять до складу орегано, допомагають при астмі, запаленнях дихальних шляхів, хворобах бронхів та легенів, туберкульозі;
  • надає загальний стимулюючий вплив на травну систему, інтенсифікуючи роботу секреторних залоз та підвищуючи апетит, покращуючи засвоюваність корисного та допомагаючи виводити зайве, використовується при гастритах;
  • завдяки присутнім у траві дубильним речовинам можна швидко та ефективно почистити організм від токсинів та шлаків, а холін нормалізує жировий обмін та допомагає тримати фігуру в нормі;
  • благотворно впливає на печінку, сечогінний засіб;
  • знижує артеріальний тиск;
  • знімає набряки, розслаблює м’язи, допомагає при зубному болю;
  • це відмінний заспокійливий засіб, корисна при безсонні, зміцнює нервову систему;
  • широко використовується при виробництві косметичних засобів і в парфумерній промисловості – як віддушка та як лікувальний компонент для догляду за проблемною і чутливою шкірою.


Харчова та енергетична цінність на 100 г продукту:

Калорійність 266 ккал / 1101 кДж
Білки 9,0 г
 Жири 4,3 г
    – в тому числі насичені 1,6 г
Вуглеводи 26,4 г
    – включаючи цукор 4,1 г
 Рослинні волокна 42,5 г
Сіль 0,06 г
Увійти за допомогою
Оцініть товар
Надіслати
  • Оплата послуг доставки формується за тарифами перевізника;
  • При купівлі на суму від 1500 грн., доставка товару на відділення «Нової Пошти» по всій Україні здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • При купівлі товару на суму від 2000 грн. доставка кур'єром «Нової Пошти», за вказаною Вами адресою, здійснюється БЕЗКОШТОВНО;
  • У способі доставки «Поштомат Нова Пошта», тарифікація відрізняється від вартості доставки «Нова Пошта» на відділення.

Ви можете оплатити замовлення будь-яким зручним для Вас способом:

1. Оплата на банківський розрахунковий рахунок (юр. особи, ФОП).

2. Банківський переказ (для фізичних осіб).

3. Оплата післяплатою - тимчасово не працює!

4. Електронні платежі: кредитними картами Visa, MasterCard.

Гарантія від виробника 12 місяців.

ОРЕГАНО ПОДРІБНЕНИЙ

Артикул SPE-130-100
В наявності
Ціну уточнюйте
%
Увійти для відображення накопичувальної знижки
Фасування
Дізнатися ціну
Характеристики
Тип ароматичного продукту Порублена висушена зелень орегано
Ботанічна назва рослинної сировини Origanum vulgare (орегано або материнка звичайна, рід материнка, родина глухокропивові)
Країна походження Туреччина
Смак Пряно-гоструватий, з ноткою гіркоти
Аромат Приємний, тонкий, пряний, солодкувато-свіжий, деревинно-трав'яний
Зовнішний вигляд Порублене листя орегано від зеленого до буро-коричневого кольору
Вгору